Какво казва Белият дом?  Според информацията на Белия дом Северна Корея

...
Какво казва Белият дом?  Според информацията на Белия дом Северна Корея
Коментари Харесай

Русия използвала севернокорейски ракети в Украйна. Какво ни казва...

Какво споделя Белият дом? 

 

Според информацията на Белия дом Северна Корея неотдавна е предоставила на Русия пускови установки за балистични ракети и няколко балистични ракети. На 30 декември 2023 година съветските сили са изстреляли най-малко една от тях в Украйна. 

 

Първата ракета е паднала в намерено поле. Все още се правят оценка вредите, породени от второто изстрелване, съобщи още Кърби.

 

" Очакваме, че Русия ще употребява спомагателни севернокорейски ракети, с цел да се насочи към гражданската инфраструктура на Украйна и да убие почтени украински цивилни ", добави той.

Защо това е значимо? 

 

месец съветският президент Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещнаха на космодрума Восточний при рядка аудиенция на Чен-ун. Имаше срещи сред военните министри на двете страни, а двамата държавници разговаряха и уединено. Ким Чен - ун даде поръчка, че ще трансформира двустранните връзки с Русия в собствен максимален приоритет и увери Путин, че поддържа всички негови решения, в това число съветската инвазия в Украйна. 

 

се случва в миг, в който Русия и Путин са все по-изолирани на интернационалната сцена и съветският президент обезверено търси сътрудници и другари. 

 

Анализатори показват, че КНДР може да се окаже значима за възможна съветска победа в Украйна - запасите на Москва от оръжия понижават доста, промишлеността е блокирана поради наказания, а Пхенян разполага с голямо количество боеприпаси и то от руски вид. Оценява се, че съдействие сред Москва и Пхенян би могло да бъде рисково -, че поради отчаянието на Москва Русия е подготвена да даде всичко на Пхенян, в това число нуклеарни технологии, които да засилят нуклеарната стратегия на КНДР. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР